O nama


Privredno društvo “Atenic commerce” doo, osnovana je 09.05.1991 godine kao privatno preduzeće vlasnika Vere i Rodoljuba Popovića. Delatnost tada, novo osnovanog preduzeća je veletrgovina gradjevinskim materijalom. Ljubav prema metalnoj grani usmerila je delatnost ka veleprodaji robe crne I obojene metalurgije. Tada, iako mali poslovni prostor, omogućava da u avgustu 1994 godine započne maloprodaja robe metalne grane.

Mali broj radnika, skromna sredstva za rad ali želja I pozitivna energija koja je vladala u preduzeću vodjena Direktorom Rodoljubom Popovićem, uticala je na širenje kako asortimana tako I količina nabavljene robe a zatim I potrebe za novim prostorima I novom opremom.

Usledio je prijem novih radnika koji su se izgradjivali zajedno sa razvojem preduzeća, I uspešno odgovarala potrebama , zahtevima i interesovanju naših kupaca kojih je iz dana u dan sve veći broj a trenutni podatak je preko 19000 kupaca.

Preduzeće u 2014 godini uspešno pokreće proizvodnju hladnooblikovanih profila u Ogranku u Aleksincu, nekad najpoznatije fabrike na prostorima bivše Jugoslavije ”Fahop” . Centar za ekonomske analize Srbije dodeljuje : Sertifikat kojim se potvrdjuje da je “Atenic commerce” Doo za 2013/2014 godinu svrstan u najuspešnije firme Srbije,; “Bisnode” Beograd, preduzeću je dodelio Sertifikat bonitentene izvesnosti “AA za 2014 godinu”, Priznanje “Miša Anastasijević” za raznovrsnost I tržišnu pozicioniranost za 2015 godine. Za 2015 godinu, “Bisnode” Beograd dodeljuje sertifikat bonitetne izvesnosti “ AAA za 2015 godinu” na osnovu analize poslovanja za 2015 godinu.

Danas preduzeće je vlasnik tri lokacije sa izgradjenim objektima u vlasništvu u Čačku : na 3.7 ha izgradjeno je 13000m² halskog prostora i u Aleksincu, na 5,5 ha halski prostor je na 2600m². Ulaganjem u nove investicije,objekte, opremu I mašine, stvarani su uslovi za otvaranje novih radnih mesta, zapošljavanje novih radnika .Danas preduzeće broji 200 radnika koji uspešno rade na izradi proizvoda ili pružanju raznovrsnih usluga za koje imamo savremenu I odgovarajuću opremu I mašine visoke tehnologije.

Zadovoljstvo naših kupaca je na prvom mestu zato se trudimo da nabavimo kvalitetu robu crne metalurgije I direktno saradjujemo sa preko 50 železara.Trudimo se da proširimo asortiman koji je za sada sa preko 6000 artikala kao I lager koji je trenutno preko 25000 tona. Tim koji je spreman I sposoban za nove uspehe I nova priznanja

Hala